It feels like home.
Door: Everdien van Winkoop
Blijf op de hoogte en volg Everdien
11 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Durban
Ik zit alweer op de helft van mijn reis. Over 2 weken ben ik gewoon alweer thuis. Niet voor te stellen! Vandaag ben ik terug gekomen uit Kaapstad. Wat een fantastische trip! Woensdag op donderdag nacht zijn we vertrokken richting het vliegveld in Durban. 06.45 vertrokken we richting Kaapstad. Om 09.00 kwamen we aan en hebben we onze medereizigers ontmoet. Lucy en Emmy. 2 vrouwen uit Zutphen van het project ‘The Farm’. Weer is wat anders dan 2 jongen meiden. Haha! Het was erg leuk met ze. Al snel ontmoette we onze gids Clive. Wat een geweldige man. Er zat geen ‘uitknop’ meer op, hij bleef maar praten, haha! We zijn direct richting Waterfront gereden. Een groot winkelcentrum aan de boulevard. Daar hebben we even heerlijk geluncht bij de Subway =D en lekker geshopt. Daarna zijn we naar Kirstenbosch gereden. Daar hebben we ’s werelds mooiste tuinen bekeken. Erg bijzonder maar helaas was ik erg moe, dus het was ‘iets’ teveel informatie allemaal. Daarna zijn we richting de winefarm gereden. Erg indrukwekkend hoe ze daar hun wijn produceren. Na de rondleiding kregen we een wijnproeverij. Daar hebben we ons kapot gelachen om alle chinezen. 1 chinees (naast mij) die zag alleen nog maar alcohol voor zich, dus proeverij of niet.. alles ging in 1x achterover. Hahahaha! Ik kwam niet meer bij en toen eenmaal 1 persoon door had wat eraan de hand was begon iedereen. 20 foto’s gemaakt en daarna was het tijd om serieus te proeven. Erg lekker, maar helaas ben ik meer een bier persoon. Haha. Na de wijnproeverij zijn we richting Muizenberg gereden. Een geweldig strand aan de Atlantische oceaan. Daar liet Clive ons het mooie uitzicht zien. Om half 7 gingen we eindelijk richting huis. En wat voor een huis. Pfoeeee wat een luxe en wat een prachtig uitzicht over de zee. Al snel ontmoette we zijn vrouw Cilla. Een heerlijk mens. Heel overdreven en enthousiast. Echt geweldig. Ze had echt waaanzinnig lekker voor ons gekookt. We hebben er echt van genoten. Toen het 8 uur was en we uitgegeten waren zijn we ons bedje maar ingegaan. We waren gesloopt!
Vrijdag mochten we lekker uitslapen tot half 8 en zaten we om half 9 aan een zalig ontbijt. Alweer genoten, haha! Vrijdag zijn we Robben Island geweest. Wauw! Bijzonder en indrukwekkend om de cel van Nelson Mandela in werkelijkheid te zien. Met de boot vanaf Waterfront kwamen we aan op het eiland. Het was National Womans Day in Afrika en daarom werden we door alle mannen gefeliciteerd. Haha. Super grappig om dat in het echt te zien. Op het eiland hebben we een uitgebreide rondleiding per bus gekregen. Ideaal. Want zo werden je benen niet moe! =D Haha. 2x mochten we uit de bus om het prachtige uitzicht te bekijken. 1 uitzicht was de Tafelberg die helaas deze maand gesloten is =( helaas geen Tafelberg bezoekje dus! Maar we hadden wel een geweldig uitzicht vanaf het eiland. Na de rondleiding werden we afgezet bij de beruchte gevangenis. Daar hebben we een nieuwe rondleiding gekregen en mochten we dus de gevangenis van Nelson Mandela bekijken. Niet te vergelijken met Nederland. Het hokje was echt 5m2. Bizar klein!! Eenmaal terug van Robben Island hebben we nog even heerlijk geluncht op Waterfront. (Alweer Subway, verslaaaaaafd haha) Daarna zijn we in het reuzenrad geklommen om een paar prachtige foto’s te maken van Kaapstad. Een bijzonder uitzicht! En toen was het alweer 5 uur. Clive heeft ons gereden naar 1 van de mooiste plekjes van Kaapstad om daar de zonsondergang te bekijken. En tja.. we waren NET op tijd. Haha! Typisch Afrikaans =D. Maar wat een uitzicht was dat. Wauw wauw wauw! Ik miste alleen nog een man en dan was het plaatje compleet geweest, hahaha. Maar zelfs met 4 vrouwen konden we genieten van de zon die (snel) onderging. Daarna was het weer tijd voor een heerlijk diner bij Clive & Cilla thuis.
Zaterdag hebben we de pinguïns bezocht. EINDELIJK!! Ik had er zooooveel zin in. Het was heel bijzonder om meer dan 100 pinguïns bij elkaar te zien. En wat een groot verschil met de dierentuin in Nederland. Haha! Daarna zijn we naar Capepoint gereden. Ik zag er een beetje tegenop vanwege mijn ziekte want ik heb namelijk de ziekte van Pfeiffer (voor de mensen die het nog niet wisten). In Nederland heb ik net voordat ik naar zuid-afrika vertrok een bloedtest laten doen. 1 dag voordat ik vertrok kreeg ik de uitslag dat er niks aan de hand was en dat mijn klachten blijkbaar dus vanwege de ‘spanning’ waren. En als de dokter dat zegt, dan geloof je dat. Haha. De uitslag op pfeiffer kwam pas een week later maar als ik die kans had dan hadden ze dat waarschijnlijk al in mijn bloed kunnen zien dus ik hoefde me geen zorgen te maken. Uhm, daar ging dus iets mis! Want ik had wel degelijk de ziekte in me. En ondanks dat ik het heb ben ik blij. Want langzaam werd ik onzeker van de dingen die ik minder goed kan. Kleine dingen zoals afdrogen waarbij ik naar 10 seconden al vrij moe ben. Nu viel alles op zijn plek. Mijn rug en nek pijn maar ook mijn amandel-ontsteking die ik hier heb opgelopen. Maar weetje wat.. zolang ik me goed voel, voel ik me goed =D Lichamelijk ben ik soms een wrak maar geestelijk valt de moeheid echt mee en ben ik helemaal genezen van de ontsteking in mijn amandelen. Ik kan lekker meedraaien hier en heb genoeg energie. Dus ik ga lekker door waar ik mee bezig was. Don’t worry zeg ik altijd maar! Maar nu verder met cape point. Die berg MOEST en WILDE ik beklimmen (Ik ben ten slotte een ‘van Winkoop’he) en daar ging ik. Op naar het meest zuidelijkste puntje van Kaapstad! En I DID IT! Super trots op mezelf, en volgens mij mag dat ook wel een beetje, haha. Clive was ook erg trots. Hij was erg lief en behulpzaam voor mij. Dat heb ik echt gewaardeerd dit weekend. Nadat we de top bereikt hadden mochten we eindelijk naar Kaap de Goede Hoop lopen! Van oost naar west. De tocht duurt eigenlijk 1.5 uur maar wij deden het in 45 minuten. En alweer waren we trots, haha! Toen we eenmaal beneden waren bleken er walvissen vlakbij de kust te zwemmen. 1 van Marlies haar dromen om die te spotten, dus dat was een heel bijzonder moment. En ik als fotograaf mocht natuurlijk dat mooie moment vastleggen! Niet helemaal gelukt, maar hij staat er op! =D Na deze vermoeide maar toch bijzondere dag hebben we de dag afgesloten met een diner aan zee en daarbij 2 heerlijke cocktails. Echt genieten!!
En dat was het dan alweer. Kaapstad!! Marlies en ik miste de kinderen op het project best erg. En bovenal miste ik P. heeeeeel erg. Mijn grote vriend die ik morgen eindelijk Homeschooling mag geven. Marlies en ik waren dus erg blij om iedereen weer te zien vanmiddag.
De aankomende 2 weken ga ik homeschooling geven aan 3 kinderen. Deze week de jongens P en T en volgende week het meisje A. Ik ben super benieuwd maar ik heb er onwijs veel zin in! Vrijdagmiddag vertrek ik naar Safari. Weer een mooie trip waar ik erg naar uit kijk!
Nog even over vorige week. Vorige week dinsdag heb ik een tatoeage geplaatst op mijn bovenrug. Een heeel bijzonder en speciaal moment voor mij en iets wat ik al LANG van plan was. 1 ding veranderde... het ontwerp. Want toen Albert overleed moest alles anders. Daarom is deze voor hem!
1 dag na het overlijden van Albert moest ik de rouwkaart schrijven en de 1e zin wat in mij opkwam was: Je bent veilig in Jezus zijn armen. En daarom heb ik dit laten tatoeëren. Bij de foto's kunnen jullie het zien! I hope you like it. Ik ben er in ieder geval HEEEEEL blij mee!!
Ik hoop dat jullie weer een stukje op de hoogte zijn =)
Ik hou jullie op de hoogte en spreek jullie hopelijk snel.
Veel liefs en veel groetjes van de kinderen,
Everdien!
11 Augustus 2013 - 20:50
Bea:
Liever Everdien! Wat een leuk verhaal heb je weer geschreven! Het moet fantastisch zijn om zoveel te zien en mee te maken! Gelukkig kun je ondanks je bloeduitslag dingen doen die je graag wilt doen! Geniet er nog van, want de tijd zal voor je voorbij vliegen! Dikke kus van ons -
11 Augustus 2013 - 20:50
Henny:
Lieve Everdien,
Wat fijn om te lezen dat jij zo geniet van je reis. Je enthousiasme over alles wat je meemaakt vind ik gewelldig. Ben blij voor je Everdien! Wens je nog een paar fantastische weken. Met jouw positieve instelling en optimistische karakter gaat jou dat zeker lukken. Houd vol Everdien. Dikke knuffel van mij, lfs Henny -
11 Augustus 2013 - 23:05
Nelie:
Lieve Everdien,
Wat een prachtige ervaringen doe je op, leuk dat we op deze manier mee kunnen lezen.
Nog veel plezier de komende twee weken.
Fijn dat je ondanks je moeheid toch alles kan doen!!
En je mag zeker SUPER trots zijn op je zelf!
En die man die komt nog wel! (ha ha)
Dikke knuffel uit telgt. -
13 Augustus 2013 - 09:59
Wim Van Beek:
Hoi Eef,
Wat leuk om steeds deze enthousiaste verhalen van jou te lezen. Je merkt gelijk dat je erg geniet en dat is toch ook de bedoeling. Wat beleef je veel: Robbeneiland, pinguïns en al die leuke mensen. Gewelidig. geniet de laatste weken ook maar.
Liefs Wim en Annet -
13 Augustus 2013 - 16:28
Jannie:
Lieve Everdien
Wat een prachtige foto's vooral de ondergaande zon en pinguïns die aan buik-schuiven zijn echt geweldig.
En dat je een echte van Winkoop bent daar twijfelen wij niet aan ha ha ha.
Geniet er nog even van en tot gauw.
Dikke kus -
14 Augustus 2013 - 21:52
Gert Schuit:
Lieve Everdien
Everdien het is erg leuk om je verslag te lezen.
Je ziet echt mooie bijzondere dingen.
Super gave foto''s, vooral die avondzon en ddie gezellige pinguins.
Ze zijn net zo schattig als jij ha ha
Everdien ik hoop dat je nog een leuke tijd hebt
Groetjes veel liefs Gert -
14 Augustus 2013 - 22:10
Eef:
Eefjeeee!
Wat heerlijk om al je leuke verhalen te lezen! Je zit daar duidelijk helemaal op je plek. Dapper ben je kleine knapperd! Veel plezier daar en geniet van alle mooie en vooral onvergetelijke indrukken.
Dikke kus van Eef voor Eef <3