Last week!

Door: Everdien van Winkoop

Blijf op de hoogte en volg Everdien

21 Augustus 2013 | Zuid-Afrika, Durban

Dag lieve mensen.

Mijn laatste blog alweer. Althans, mijn laatste blog hier op het project. Overmorgen vertrek ik alweer richting Nederland. Mijn grote droom is in vervulling gegaan en is alweer bijna achter me. 1 maand geleden vertelde ik iedereen: “Ik kan niet wachten om te gaan, maar ik kan ook niet wachten om VOLDAAN terug te komen en iedereen al mijn verhalen te vertellen”. En ik kan met een gelukkig hart zeggen dat ik zeker met een voldaan gevoel terug kom en niet kan wachten om al mijn verhalen te vertellen. De afgelopen dagen zijn weer goed verlopen. Ik geef deze week A les. Dat is een autistisch meisje met een lief maar pittig karakter. Ik heb veel geduld nodig bij haar, maar dat is wel een keer goed voor mij, haha! Verder is dit een drukke week want we hebben elke avond een programma. Afgelopen maandag zijn we met de jarige tweeling T &T naar Galleria gegaan. Daar hebben we lekker gegeten met z’n allen en natuurlijk weer onze wekelijkse boodschappen gedaan. Ook hebben we daar een canvas doek gekocht waarop we met handafdrukken een leuk schilderij gaan maken voor in het grote huis bij de kinderen. Een leuke herinnering aan onze vrijwilligersmaand. Gisteravond ben ik begonnen met mijn tas inpakken en heb ik gezellig met opa en oma geskypt. Super gezellig en voor hun heel bijzonder om op een beeldscherm hun kleindochter te zien. En dat 10.000 km verderop, haha. Vandaag hebben we een lekker ochtendje vrij! Ik heb vanochtend mijn tattoo laten bijwerken omdat sommige streepjes TE dun waren en vanmiddag heb ik A les gegeven. Zo meteen gaan we met z’n allen voor de laatste keer uit eten. Langzaamaan is alles voor de laatste keer =( Morgen is het een normale dag op de homeschooling en ’s avonds hebben we de byebyebraai. Dan gaan we met iedereen (inclusief de kids) van het project lekker bbq-en als afscheid. En dat niet alleen.. de vrijwilligers moeten zorgen voor de entertainment. We hebben een ontzettend leuk stukje bedacht en zijn erg benieuwd hoe het resultaat eruit gaat zien. Haha! Het word in ieder geval een hele gezellige avond met z’n allen! We kijken er erg naar uit.

Dankbaar en blij kan ik melden dat al ons donatiegeld is uitgegeven! Ik was/ben onwijs blij met het resultaat. Ons laatste geld is namelijk uitgegeven aan 2 prachtige picknicktafels voor op het project. De kinderen hebben nu weinig plek om buiten te zitten en daarom hebben ze ervoor gekozen om picknicktafels op maat te bestellen. Als het goed is komen ze morgen binnen en kan ik jullie het eindresultaat laten zien! Nog even op een rijtje waar jullie geld naar uit is gegaan:

- Staafmixer voor het gehandicapte kindje.
- Tosti-ijzer voor de kinderen.
- Opbergboxen voor in de keuken om het wat ordelijker te maken.
- Fel gekleurde kleden voor over de banken
- Therapie voor K.
- 2 picknicktafels voor op het project.

Een geweldig resultaat en dat allemaal dankzij jullie!! Ik wil jullie daarom ook namens het team op het project suuuuuuper bedanken voor jullie donaties. Ze zijn er ongelooflijk blij mee en ik hoop jullie ook! Ik wil jullie niet alleen bedanken voor jullie bijdrage maar ook voor de steun die ik heb mogen ontvangen. Het was een moeilijke keuze om toch naar Zuid-Afrika te vertrekken en had het zonder de steun van anderen echt niet gekund. Ik ben jullie daarom ontzettend dankbaar! Bedankt voor alle lieve berichtjes. Ik heb ze met heel veel liefde gelezen.
En nu is het dan bijna tijd om mijn tijd in Zuid-Afrika achter me te laten. Het was een onvergetelijke ervaring die ik mijn leven lang bij me zal dragen. Ondanks dat het geweldig is kan ik niet wachten om weer naar huis te gaan. Ik mis mijn lieve ouders heel erg en kan ook niet wachten om Raya weer te zien! Maar niet alleen hun, ook mijn lieve familie, vriendjes en vriendinnetjes die altijd voor me klaar hebben gestaan. Onwijs bedankt voor al jullie lieve steun! Dat heeft me heel goed gedaan.

Zodra ik thuis ben stuur ik mijn laatste weblog om jullie op de hoogte te brengen van mijn laatste ontwikkelingen en foto’s op het project.

Tot heel snel, en nogmaals ‘BEDANKT’!!

Veel liefs,
Everdien

• 22 Augustus 2013 - 00:01

Geke:

Vond en vind het leuk om je blog te lezen..... mooi dat je zo genoten hebt en dat je zoveel hebt kunnen betekenen daar.. Goede terug reis en we zien je hopelijk zondag...... xxx van ons